Braziliaanse zouk

Braziliaanse Zouk

De Braziliaanse dans Zouk is de meest creatief en gracieuze in het rijtje van de Latin Scene.

Zouk betekent ‘feest’ in het Creools. Heel toepasselijk want het is een feest om Zouk te dansen. De Zouk dans is afgeleid van de Lambada, een dans uit Brazilië. Zouk zelf is zo ongeveer begin jaren 80 ontstaan. Het is een vloeiende, golvende dans met veel ‘hair movements’, drops en draaipatronen. In tegenstelling tot de Lambada danst men Zouk op rustiger muziek.

De Zouk dans is oorspronkelijk afkomstig uit de Franse Antillen (Caribisch gebied) en heeft daarom sterke Franse invloeden. De Zouk muziek vind zijn oorsprong in Cadence, een muziekstijl uit de Dominicaanse Republiek en heeft duidelijk Franse, Engelse en Afrikaanse invloeden. Feitelijk is de Zouk muziek een samensmelting van vele andere muziekstijlen zoals Cadence, Kompa, Balakadri en pop muziek.

In Nederland ontwikkelde Claudio Gomes zijn eigen dansstijl van Zouk, genaamd “Zouk Love”. Claudio raakte geïnspireerd door een Zouk demonstratie van Adílio en Renata Porto die hij zag op een congres in Rio de Janeiro in 1997. Inmiddels is Zouk Love de meest gedanste zouk stijl in Nederland en waarschijnlijk ook in de rest van West Europa. Bij TotallyZouk geven we dan ook les in deze stijl, hoewel we af en toe ook workshops met leraren van andere stijlen organiseren.

Zouk Love is creatief, gracieus en mooi om te zien en heerlijk om te dansen! Het wordt gedanst door allerlei mensen, van alle leeftijden en nationaliteiten. Zouk is niet alleen leuk om te dansen, het is ook een prima lichaamsoefening en werkt ontspannend.

Geef je dan op voor een proefles en klik hier