Bachata

Bachata

Voor onze Bachata lessen werken wij samen met dansschool DancAmore en zullen de docenten Glen & Sunaina de Bachata Fusion lessen verzorgen.
De Bachata is afkomstig van de Dominicaanse republiek en is niet meer weg te denken uit de Latin Scene. Bij ons in de studio geven we Bachata Fusion!

Wat is Bachata Fusion?
Bachata Fusion omvat elementen van verschillende dansstijlen in de Bachata zoals, o.a. Bachata Dominican, Bachata Moderna en Bachata Sensual.
Het bevat ook elementen van andere dansen zoals de o.a. Salsa, Kizomba, Hip-hop etc. Het op een speelse manier combineren van “power & flow” elementen in de Bachata.

Doel van onze Bachata Fusion stijl:
Het samensmelten van verschillende Bachata stijlen, waarbij er een dynamische en speelse vorm van Bachata wordt gecreëerd. Het leren herkennen en dansen op de verschillende stijlen van Bachata muziek (op de dansvloer wordt er heel vaak in 1 bepaalde stijl gedanst, terwijl er op een avond vaak verschillende soorten Bachata muziek wordt gedraaid. We willen voorkomen dat cursisten Bachata Sensual gaan dansen op bijv. een Dominican nummer of andersom. Dus, het leren interpreteren van de muziek op de dansvloer.

Cursisten leren een variatie van technieken en figuren die een mix zijn van de verschillende bachata stijlen. (Zo kan er gedacht worden aan combinaties waar footwork, turnpatterns en body rolls in 1 figuur samenkomen)

Dat cursisten uiteindelijk zelfvertrouwen, plezier en creativiteit op de dansvloer beleven.

Geef je dan op voor een proefles en klik hier